HD/HC VET AktiZym 250g

Doplňkové krmivo pro psy a kočky k podpoře fyziologických trávících funkcí.
Skladem
1 335 Kč 1 192 Kč bez DPH
Množství
-
+

VET AktiZym se používá k podpoře fyziologických trávicích funkcí, zejména při celkových poruchách trávení. Vzhledem k čistě rostlinné receptuře je přípravek ideální i pro zvířata s citlivým trávením.

Doplňkové krmivo pro psy a kočky k podpoře fyziologických trávících funkcí.

Popis produktu

VET AktiZym byl speciálně navržen k dietetické podpoře trávení, kdy organizmus není schopen živiny obsažené v potravě v dostatečné míře rozložit a využít. Je tomu tak například v případě, když vlastní syntéza trávicích enzymů ve slinivce břišní je nedostatečná. Také u starších zvířat se postupně snižuje schopnost optimálního využití živin v důsledku klesající výkonnosti orgánů. Vlastní tělní enzymy již nejsou k dispozici v dostatečném množství, což nestačí k zajištění optimálního trávení, využití a vyváženého přísunu živin a tím také k ideální konzistenci trusu. Pravidelným doplňováním enzymů do každé krmné dávky lze tento deficit tělních trávicích enzymů kompenzovat.

S produktem AktiZym je nyní k dispozici doplňkové krmivo k podpoře trávicích funkcí a k rozkladu potravou přijatých bílkovin, tuků a sacharidů, které neobsahuje vůbec žádné živočišné komponenty. To je ideální v případě, kdy nelze vyloučit současnou potravní alergii na krmivo.

Složení

celulóza prášek, maltodextrin, vysoce proteinový produkt z Rhizopus oryzae 7%, vysoce proteinový produkt z Aspergillus oryzae 4,5%, produkty ze zpracování čerstvého ovoce a zeleniny (koncentrát z ovoce kiwi - Actinidia deliciosa) 1,25%.

Analytické složky

hrubý protein 15,3 %, hrubý tuk 0,1 %,hrubá vláknina 21,0 %,hrubý popel 0,5 %

Doplňkové látky

Vitaminy/kg: vitamin B12 100 mg, taurin (3a370) 200.000 mg.

Krmný návod

Tělesná hmotnost zvířete* (kg) Doporučená počáteční dávka v g Doporučená počáteční dávka v odměrkách
do 5 2 0,5
do 10 3-4 0,5-1
do 20 5-6 1-1,5
do 30 6-8 1,5-2
do 40 8-10 2-2,5
od 40 10-12 2,5-3

*zvíře = kočka nebo pes

Důležité pokyny k požití

- NEJMÉNĚ TŘI PORCE  =>  3x AktiZym:

Celodenní krmná dávka by se měla ideálně rozdělit na tři stejné dílčí porce. Samotné krmivo by mělo být co nejlépe stravitelné a spíše nízkotučné. Ke každé porci krmiva by se mělo přidat množství AktiZymu individuálně přizpůsobené potřebám zvířete. Malá plemena psů mají ve srovnání s velkými plemeny poměrně vysokou potřebu krmiva a potřebují přidat cca 0,4 g AktiZymu na 1 kg tělesné hmotnosti do každé porce krmiva. Velmi velká plemena potřebují přidat cca 0,2 g AktiZymu na 1 kg tělesné hmotnosti do každé porce krmiva.

- MOŽNOSTI PODÁVÁNÍ:

AktiZym lze snadno přimíchat do krmiva s vysokým obsahem vody (vlhké krmivo). Při krmení suchým krmivem lze AktiZym smíchat s trochou vlažné vody a poté přidat do krmiva. Alternativně je možné přípravek do suchého krmiva přidat pomocí malého množství vlhkého krmiva nebo nízkotučného tvarohu.

- SPRÁVNÁ DÁVKA:

Dávka přípravku AktiZym potřebná pro optimální účinek musí být individuálně upravena. To znamená, že v jednotlivých případech může být množství přípravku mírně pod nebo nad doporučeným množstvím. Při změně krmiva je většinou nutné znovu napasovat dávku AktiZymu, proto je třeba změnu krmiva konzultovat s ošetřujícím veterinárním lékařem.

- ZMĚNA ENZYMOVÉHO PŘÍPRAVKU:

Při přechodu z práškových enzymových přípravků na práškový přípravek AktiZym se doporučuje pomalý přechod po 10% krocích, minimálně však po dobu 3 až 5 dnů. Při přechodu z vysoko dávkovaných enzymových přípravků (tobolek) na AktiZym se doporučuje užívat oba přípravky v doporučeném množství po dobu 3-4 dnů. Poté by se mělo dávkování tobolek během 3-4 dnů snižovat.

Hodnocení a recenze od zákazníků

Máte otázku?

Zajímá vás konkrétní detail? Položte dotaz našim profíkům.